RAZMJENA IGRAČAKA + HUMANITARNO DARIVANJE

„RAZMJENA IGRAČAKA + HUMANITARNO DARIVANJE“ naziv je akcije koja će se održati u subotu 8.04.2017. u periodu od 11 do 13 sati, na platou ispred prodajnog centra Mepas Mall u organizaciji BUDI TU zajednice aktivnih roditelja.

Akcija je namijenjena:

  • Roditeljima koji žele obogatiti kolekciju igračaka svoje djece;
  • Roditeljima koji su dobili drugo dijete suprotnog spola;
  • Roditeljima koji žele ograničiti budžet za kupovinu novih igračaka.

„Razmjena igračaka“ zamišljena je na način da roditelji 3 igračke nježno korištene donesu na štand BUDI TU zajednice i za uzvrat će dobiti 3 igračke drugog djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti s čime se druga djeca zanimaju.

„Humanitarno darivanje“ za cilj ima razvijati društvenu odgovornost i humanost kod djece od malih nogu. Zamolili bismo roditelje da se dogovore s djecom i izaberu još 1 igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe, djeci s posebnim potrebama i djeci bez roditeljskog staranja. Članovi BUDI TU zajednice će nakon prikupljanja igračke dostaviti Centrima.

BUDI TU zajednica aktivnih roditelja za cilj ima promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Poruke koje želimo poslati roditeljima kroz naš rad su: MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI – Svi se nalazimo u sličnim izazovima s mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati. MALI KORACI U PRAVOM SMJERU – Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama – roditeljima. BUDI TU I BUDI SA SRCEM U TOMU – Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva.

Akciju „RAZMJENA IGRAČAKA + HUMANITARNO DARIVANJE“ održat ćemo u subotu, 22.04.2017. na platou ispred BBI Centra u Sarajevu, te 29.04.2017. ispred Boske u Banja Luci.

Pozivamo sve roditelje i djecu da se pridruže akciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »