Razgovor pjesmama

U petak, 14. aprila / travnja 2017. godine, s početkom u 18.02 sati, u restoranu „Marijin Dvor“ (Kod Solde, ul. Maršala Tita 1), trubadurska trupa „Planet Poezija“ ugostit će Ljubicu Ribić i Milana Novaka, pjesnike iz negdašnjeg kraljevskog Varaždina (R Hrvatska).
U poetsko-muzičkom programu „Razgovor pjesmama“ svoje pjesničko stvaralaštvo uz performans varijacija predstavit će najpoznatiji pjesnički par sa slovensko-hrvatske, a ako baš hoćete i hrvatsko-slovenačke granice, ovisno ko tog dneva vstaje na levu, a tko na desnu nogu i srećom trenutno trajno ujedinjeni u Evropskoj uniji, tako da nemaju skrbi s potnim listom / putovnicom.

Ljubica Ribić, rođena je u Varaždinu. Nakon gimnazije upisuje Fakultet organizacije i informatike. Od prvih spoznajnih trenutaka traži izričaj u poeziji, slikarstvu, glazbi. Vječita lutalica pronalazi radost u slapovima emocija koje bilježi trenutkom inspiracije. Do sada su joj tiskane dvije zbirke “Licenca ludosti” (pjesme, 2012.) i “Soba zamagljenih prozora” (prozno-poetski sadržaji, 2014. godine).

Milan Novak, rođen je u Mariboru. Čovjek je plesa, poezije i crteža. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni “zaljubljenik u pisane riječi” sudjeluje u čitanju uživo, literarnim radionicama i književnim susretima,  u Sloveniji i inozemstvu. Objavio je tri knjige poezije “Vdih in izdih” (2011.), “Zvezda” (2013.) i “Zvijezda” (prijevod na hrvatski jezik2014.), te dvojezičnu zbirku “Črna-Crna” (2016. godine).
U muzičkom dijelu programa učestvuje Enes Ibričević, dok će program moderirati Tamara Čapelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »