Radionice i izložba umjetničkih fotografija pod nazivom “BookConnect”

Radionice i izložba umjetničkih fotografija pod nazivom “BookConnect” održat će se u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, u Sarajevu, dana 13.09.2019 sa početkom u 12:00 sati. Dogadjaj je rezultat višegodišnje saradnje Saveza Sumero BiH, Saveza Sonček iz Slovenije i NVO Kreativaca.

Planirani početak radionice je u 12:00 u Historijskom muzeju BiH, i obuhvatit će inkluzivni rad u grupama sa osobama sa poteškoćama u razvoju u cilju upoznavanja sa muzejskim prostorom, umjetničkim postavkama i historijskim naslijeđem BiH.

U 13:30 slijedi edukativni dio predvanja i praktičnog rada o fotografiji sa ciljem medjusobnog upoznavanja i društvenog osnaživanja.

U 19:00 planirano je otvorenje izložbe umjetničkih fotografija “BookConnect”.

Cilj radionice i izložbe “BookConnect” jeste senzibiliziranje javnosti o pravima i potrebama osoba sa poteškoćama u razvoju, a u cilju smanjivanja predrasuda, kao i njihovog podsticanja da se uključe u sve oblike edukacijskih  procesa u društvu.

Saradnja ovih saveza i udruženja ostvarila je nekoliko uspješnih i zapaženih izložbi umjetničkih fotografija i edukativno-kreativnih kampova u Sloveniji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »