Promocija strip albuma Senada Mavrića

U petak, 07.06.2019. s početkom u 19h u knjižari Buybook, Radićeva 4, će se održati promocija strip albuma « Ova mašina ubija fašiste » na bosanskom jeziku, koju je izdao sam crtač ovog stripa, Senad Mavrić.

Poslije uspješnog originalnog francuskog izdanja jedne od najvećih izdavačkih kuća u francuskoj Delcourt «Cette machine tue les fascistes», francuskog scenariste Jean-Pierre Pécaua i sarajevskog strip crtača Senada Mavrića (krokije je uradio Damien), strip je preveden na španski i na poljski jezik, a u petak će ljubitelji devete umjetnosti imati prilike upoznati se i sa bosanskom verzijom. Strip album je štampan u veoma ograničenom tiražu, te već sada poprima kolekcionarski status.

Inače, ovaj strip album obima od 90 stranica je prvi u serijalu od 3 strip albuma. Trenutno, Senad završava treći nastavak sa kolegom Filipom Andronikom, a podsjećamo da je ovaj naš BiH dvojac za drugi nastavak pod imenom “Krieg machine” dobio Prvu nagradu za istorijski strip na strip festivalu u Évreuxu o čemu je naš portal već pisao.

Tokom promocije, koja će biti organizovana u saradnji sa knjižarom Buybook (u kojoj će se i ekskluzivno moći kupiti ovaj strip album), o stripu će govoriti Duško Bašić, autor više scenarija po kojima je Mavrić radio, a autor će svim vlasnicima albuma napraviti originalnu posvetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »