Promocija strip-albuma “Mama, šta je to rat?”

“Mama, šta je to rat?  je strip izdanje je djelo domaćeg autora Senada Mavrića u izdanju Agarthi Comicsa iz Sarajeva. Radi se četvrtoj knjizi Biblioteke Bosančica, kojom se promovišu domaći strip autori. Nakon promocije, autor će sve vlasnike ovog strip‐albuma nagraditi sa specijalnom posvetom.
Izdanje je štampano na bosanskom i engleskom jeziku. Promocija će biti održana u utorak 07.03.2017. godine u Striparnici Agarthi Comics na Baščaršiji u 19:00h uz prisustvo autora. Striparnica se nalazi na adresi Mula Mustafe Bašeskije 63.

Ova knjiga nosi poruku svima onima koji još uvijkel sumnjaju, a u dubini duše znaju. Nastaviće se… Sve do kraja svijeta!

 

Senad Mavrić – bh. strip autor završio je Srednju školu primjenjenih umjetnosti 1989. godine. U periodu od 1990. do 1992. studirao je na Odsjeku za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Školovanje je nastavio 1994. godine u Francuskoj gdje je diplomirao na Institutu za Vizuelnu umjetnost u Orleansu, vizuelne komunikacije. U Sarajevo se vraća 1997. godine i radi na strip projektima Noći (prvi BiH strip magazin) te kompletira strip Mama, šta je to Rat? Izlagao je u BiH, Švicarskoj, Francuskoj, Kazahstanu, Hrvatskoj …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »