Promocija “Religioskop”, Banja Luka, 30.11.2020.

Historijski Muzej BiH poziva vas na promociju edukativne digitalne platforme „Religioskop“ u Banjaluci. Promocija će se održati u ponedjeljak, 30.11.2020. godine sa početkom u 14:00h, u prostorijama Doma omladine u Banjaluci (Đure Daničića 1).

Izjave za medije predviđene su u 13:40, a medijima će se obratiti Elma Hašimbegović, urednica Religioskopa i direktorica Historijskog muzeja BiH, Vladan Vukliš, istoričar i arhivista Arhiva RS i Danijela Đukanović, muzejski savjetnik i etnolog Muzeja RS. 

Historijski Muzej BiH je, u saradnji sa muzejskim i drugim baštinskim institucijama,  početkom novembra lansirao edukativnu digitalnu platformu „Religioskop“ (www.religioskop.ba) koja sadrži stotinu priča o kulturno-historijskom naslijeđu četiri monoteističke religije na području Bosne i Hercegovine i o njihovom doprinosu razvoju društva.

Zbog činjenice da je platforma namijenjena prvenstveno mladim ljudima, u toku je nagradno takmičenje za mlade koje se odvija na zvaničnoj Facebook stranici Historijskog muzeja BiH, a kojem je cilj poticanje bh. učenika i studenata na istraživanje kulturno – historijske baštine naše zemlje.

Projekat „Religioskop“ realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »