Promocija knjige Tarika Jažića “Odgledane riječi”

Promocija knjige “Odgledane riječi” Tarika Jažića biće održana u ponedjeljak, 29. aprila, u 18 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu

O knjizi će govoriti izdavač knjige i vlasnik izdavačke kuće Zoro Sami Fazlić, književnica i urednica knjige Danja Gašpar Đokić i autor knjige, kao i direktorica Muzeja Šejla Šehabović.

Tarik Jažić je rođen 5. januara 1991. godine u Sarajevu gdje završava Prvu bošnjačku gimnaziju, a potom i Fakultet za saobraćaj i komunikacije, smjer Komunikacijske tehnologije. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer Menadžment i organizacija. U februaru 2012. godine osniva Udruženje “Metamorfoza” čiji je i predsjednik do 2016. godine. U sklopu Udruženja bavi se širenjem svijesti o važnosti razvoja kulture, obrazovanja i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Pokretač je prestižne manifestacije “Obilježavanje svjetskog dana poezije – 21. mart” u sklopu koje se svake godine objavi zajednička zbirka pjesama mladih autora iz Bosne i Hercegovine, što predstavlja poseban doprinos pjesničkom stvaralaštvu mladih autora i kreiranju novih pjesničkih naraštaja u Bosni i Hercegovini. Bio je glavni i odgovorni urednik kulturno-obrazovnog portala “Glas Naroda”. Autor je knjige “Stranac u ogledalu”, zbirke poezije i proze, objavljene u proljeće 2009. godine.

Njegovi književni radovi zastupljeni su u mnogim nacionalnim i regionalnim publikacijama. Posebno je značajno prisustvo njegove poezije u “Antologiji balkanskog sublimizma”, autora Tomislava Dretara, gdje je proglašen najmlađim predstavnikom sublimizma na prostoru Balkana. Izdavač je i urednik oko tridesetak knjiga različitih autora iz Bosne i Hercegovine i regiona. Živi i radi u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »