Promocija knjige “Nejednaki” autorice Ivane Dragičević

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na promociju knjige “Nejednaki” Ivane Dragičević.

Promocija će se održati u galeriji Zvono u subotu, 20. aprila 2019. u 20:00 sati u galeriji Zvono. O knjizi će pored autorice govoriti Ines Tanović, Kruno Lokotar i Kristina Ljevak.

Riječ je o publicističkoj knjizi koja pokriva aktualnu globalnu političku scenu iz mnogih rakursa, pa je interes za njom – ne samo regionalan, nego i globalan. Knjiga je izdana u ediciji Bookmarker naklade Ljevak 2018., a promocije je imala diljem Hrvatske, te u Novom Sadu i Beogradu.

Ivana Dragičević, se u publicističkome djelu “Nejednaki” hvata ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, promišljajući ih i pišući o njima kroz prizmu svjetskih događaja kojima je nazočila i intervjua s brojnim državnicima i intelektualcima. Autorica iz prve ruke svjedoči o ključnim trenucima suvremenog doba te ih stavlja u kontekst ponekad nepoznat domaćoj publici. Od intervjua s Basharom al-Assadom, preko organiziranja prvog koncerta na teritoriju Europske unije sirijskog rock-banda u izbjeglištvu, praćenja skupa G20 u Francuskoj i partijskog kongresa u Pekingu do Trumpova govora u Varšavi, odnosno priča iza kulisa političkih događaja, autorica u knjizi “Nejednaki” pokušava naznačiti gdje se danas nalazimo i u kojem se smjeru kreću sveopći (društveni) procesi.

Ivana Dragičević, urednica vanjske politike na N1 televiziji, tijekom karijere donosila je priče s mnogih svjetskih žarišta, intervjuirala svjetske lidere, snimala dokumentarna filmove od Afrike, Europe, Bliskog istoka do Kine. Tijekom rada na HRT-u bila je, među ostalim, autorica emisije Horizonti, autorica projekta Anima-Hotel Europa, te dopisnica iz Beograda. Alumna je Akademije za politički razvoj, Fondacije Reuters, ARD-ZDF Medijske akademije, Akademije Ujedinjenih naroda, Moskovske škole političkih znanosti, IVLP programa State Departmenta. Dobitnica je triju godišnjih nagrada Hrvatskoga novinarskog društva „Marija Jurić Zagorka“ za najbolje televizijske emisije i reportaže, kao i nagrade HRT-a „Joško Martinović“ za najbolju reportažu. Autorica je jedne od priča u knjizi “Iza Deadlinea-Priče s terena”, u izdanju Profila. “Nejednaki”, u izdanju Naklade Ljevak, njena su prva samostalna knjiga.

Tokom promocije publika u Zvonu biće u prilici pogledati i aktuelnu postavku “I vozila ubijaju, zar ne” Milomira Kovačevića Strašnog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »