Promocija knjige „Good luck Mr. Gorsky“ Aleša Kurta

U Sarajevskom ratnom teatru, u petak 05. maja u 20h održati će se promocija knjige „Good luck Mr. Gorsky“ autora Aleša Kurta.

Promotori knjige su Goran Samardžić i Đorđe Krajišnik. Nakon razgovora sa autorom, slijedi čitanje odlomka iz drame. Učestvuju: Selma Alispahić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Mirsad Tuka, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo.

„Drama „Good luck Mr. Gorsky“ je napisana kao protest na obilježavanje jednog stoljeća od početka Prvog svjetskog rata. Obljetnica jednog rata je bila, za mene, po svemu jedan zaista odvratan događaj, na teritoriji Evropskog kontinenta, gdje taj rat počeo, kao i ostatka planete. Razbuktale su se nacionalističke strasti, šovinizam je prosto treperio u zraku, ostaci imperijalne svijesti su razbudili i zapahnuli nas svojim odvratnim smradom, indiferentnost prema žrtvama je bila skovana od željeza, glupost, pohlepa i neukus su se prelivali preke scene na kojoj se dešavala ova nesretna godišnjica. Sve one griješne strasti, koje su nas na kraju krajeva i dovele do početka tog rata, su opet oživjele.  Od rata nas djelilo samo 100 godina koje čovječanstvo sa mukom otkotrljalo i ništa više.  I zato: Good luck Mr Gorsky.“ – autor Aleš Kurt.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »