Promocija knjige „Dnevnik jednog Nomada“

Izdavačka kuća Buybook sa zadovoljstvom vas poziva na promociju knjige „Dnevnik jednog Nomada“ Bekima Sejranovića.
Promocija će se održati u srijedu, 18. oktobra u 19:30 u knjižari Buybook

O knjizi:
Iskustvo ga je naučilo da i dobro i loše imaju početak i kraj, da jedino ima smisla uživati kad ti je dobro, stisnuti zube kad ti je teško. Ono mu je donijelo i spoznaju o sjećanju kao našem jedinom imetku i poveo nas je na putovanje kroz još jednu nomadsku avanturu, omeđenu rastancima, odlascima, dolascima, krajevima jedne i počecima novih ljubavi, roditeljskom brigom i potrebom da se privremeno usidri.
Bekim Sejranović vjeruje, kao i Kiš, da je jedini piščev zadatak da piše istinito, i uvodi nas bez zadrške u vlastiti svijet s Dnevnikom jednog nomada te zaokružuje opus koji ga čini jednim od najboljih južnoslavenskih pisaca.
Dnevniku jednog nomada upoznaćemo Bekima Sejranovića i kao vrsnog poznavaoca domaće i svjetske književnosti, čovjeka koji s pregršt topline piše o drugima, književnicima, književnicama i prijateljima/cama, uz to, kao i uvijek, ne štedeći sebe.
Kao i obično čitatelje i čitateljice vlastitim pisanjem dovodi u potrebu da se s njim smjeste u voz ili kakvo drugo prevozno sredstvo, i otisnu na putovanje prepuno Tvenovskih pustolovina i iskrene autorove ljubavi prema životu i ljudima.
Kristina Ljevak

O autoru: Bekim Sejranović je rođen u Brčkom 1972. godine. Studirao je i živio u Rijeci, a od 1993. živi u Oslu, gdje je na Istorijsko-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. Od 2000. godine pa sve do danas radi kao sudski tumač i književni prevodilac, predaje norveški za strance, te piše i objavljuje prozu. Autor je knjige kratkih priča Fasung, kao i romana Nigdje niotkudaLjepši krajSandaleTvoj sin Huckleberry Finn i Dnevnik jednog nomada. Za roman Nigdje niotkuda 2009. godine dobio je nagradu “Meša Selimovic”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »