Promocija IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora 2014.-2020.

Direkcija za evropske integracije i Kancelarija za evropske integracije, operativne strukture za provođenje Programa u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, organiziraju promociju IPA Programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2014-2020 u Sarajevu.
Mogućnosti koje pruža Program, značaj za lokalnu zajednicu, predstavljanje do sada
ostvarenih rezultata, planovi za naredni period neke su od tema o kojima će se razgovarati sa potencijalnim aplikantima. Biće predstavljene mogućnosti finansiranja u okviru Programa, a govorit će se i o programiranju IPA III te o značaju sudjelovanja lokalnih predstavnika u samom programiranju.
Promocija će se održati u utorak, 09. 07. 2019. godine u Swissôtel Sarajevo (Vrbanja 1).

Direkcija za evropske integracije BiH
O Programu prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020
Program IPA II Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 je jedan od šest programa teritorijalne saradnje čiji je BiH korisnica. Programsko područje obuhvaća 56 opština u BiH, a u Crnoj Gori 14 opština.
Opšti cilj IPA je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih
ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa kroz jačanje ljudskih potencijala i
zajedničkih institucionalnih mreža lokalnih zajednica, te lokalnih privatnih i javnih aktera.
Program finansira Evropska unija. Ukupna IPA sredstava za Program prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014-2020 iznosi 8,4 miliona eura dok je za same aktivnosti prekogranične saradnje predviđeno 7 560 000 eura.
Informacije o IPA Programu prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2014-2020 dostupne su na: www.cbc.bih-mne.org, www.dei.gov.ba i www.kei.gov.me.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »