Promocija Centra za sigurni internet

MFS-EMMAUS je – u sklopu dugogodišnjih aktivnosti na zaštiti djece od nasilja u digitalnom okruženju – početkom 2019. godine uspostavio prvi Centar za sigurni internet u Bosni i Hercegovini sa novom, inovativnom i unaprijeđenom web platformom www.sigurnodijete.ba. Centar za sigurni internet (CSI) čine Informativni centar, Helpline (besplatna savjetodavna linija za pomoć) i Hotline (SOS linija za prijavljivanje neprimjerenog online sadržaja).

MFS-EMMAUS – kao dio Konzorcija za zaštitu djece od nasilja u digitalnom okruženju koji čine UNICEF, Save the Children i MFS-EMMAUS, te kao član međunarodne mreže SOS linija za prijavu neprimjerenog sadržaja/INHOPE – organizuje svečanu promociju Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini. Promocija će se održati u četvrtak, 13.06.2019. godine u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu od 11:00 do 13:00h. Tokom svečanosti će biti predstavljena uloga i aktivnosti Centra za sigurni internet u kreiranju sigurnog digitalnog okruženja za djecu u BiH, uručeni certifikati dobitnicima nagrada za Dan sigurnijeg interneta, predstavljen rad djece u sklopu CSI omladinskog panela i realizirane radionica i nagradna igra za djecu.

Digitalizacijom svakodnevnog života, naročito mladih ljudi, došlo je do pojave brojnih opasnosti koje nastojimo prepoznati, preventirati, umanjiti i sanirati kroz edukaciju o načinima zaštite u digitalnom okruženju, kao i uspostaviti i osigurati mehanizme koji omogućavaju prijavu neželjenog materijala na internetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »