PROLJEĆE U BUYBOOKU 21–28. 4. 2016.

Iako izdavačko-knjižarska kuća Buybook ove godine ne izlazi na 28. Sarajevski sajam knjiga, naši čitaoci i ljubitelji knjige neće ostati razočarani ovom odlukom.

Za svoju publiku pripremili smo specijalni program PROLJEĆE U BUYBOOKU koji će se održati u periodu između 21–28. aprila 2016. U tim danima u našim knjižarama u Sarajevu i Tuzli, koje će raditi do kasnih večernjih sati, svi Buybookovi naslovi bit će dostupni po značajnim popustima (30–50 %), a imat ćemo i prigodne popuste i na ostala izdanja koja se mogu naći kod nas u prodaji.

Kao i svake godine Buybook dočekuje proljeće s brojnim novim, dugo očekivanim i odličnim naslovima. Ovaj put izdvajamo sljedeće: “Krvnikov trag“ Juliana Borgera, “Kako su nastali Ratovi zombija“ Aleksandra Hemona, “Smiješne ljubavi“ Milana Kundere, “Dvije godine, osam mjeseci i dvadeset osam dana“ Salmana Rushdieja, “Zeko koji želi zaspati“ Carl-Johana Ehrlina, “Ukulele jam“ Alena Meškovića, “Dnevnik iz Guantanama“ Mohamedoua oulda Slahija, “Male crvene stolice“ Edne O'Brien, “Istorija bolesti“ Tvrtka Kulenovića, drugo prošireno izdanje knjige “Oranje mora“ Abdulaha Sidrana.

Ovaj period koji se naslanja na Svjetski dan knjige i autorskih prava, ispunit ćemo brojnim promocijama, pa ćemo tako prvu noć PROLJEĆA U BUYBOOKU, četvrtak, 21. aprila 2016. dočekati s Alenom Meškovićem, uz promociju njegove knjige “Ukulele jam“. Zatim, u petak, 22. aprila 2016. slijedi promocija knjige “Gramatika Bosne 2“ Muhameda Hamidovića, a istu noć u saradnji s BAM Asocijacijom i JU Bibliotekom Sarajeva organizujemo u Multimedijalnom centru Mak predstavljanje knjige “Putovanje bez Johna“ Geerta Maka, uz Amera Tikvešu i prevodioca knjige Gorana Sarića.

“Proljeće u Buybooku“ zatvaramo u četvrtak, 28. aprila 2016, jako iščekivanom promocijom knjige “Krvnikov trag“ u prisustvu autora Juliana Borgera. Julian Borger, britanski urednik i novinar lista Guardian, donosi priču o Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju i o tome kako su počinioci ratnih zločina na Balkanu pohvatani u najuspješnijem lovu na čovjeka u historiji. Pored Borgera na promociji će učestvovati Florence Hartmann, Senada Kreso, Edina Bećirević i Haris Pašović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »