Proljeće u Buybooku

U želji da kontinuirano obezbjeđujemo mogućnost pogodnosti prilikom kupovine Buybookovih izdanja te upriličimo susrete naše posvećene publike i bh. autora/ica, Izdavačka kuća Buybook i ove godine organizuje „Proljeće u Buybooku“ od 15. do 20. aprila 2019. godine kada će u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari sva Buybookova izdanja biti snižena od 30 do 50%, a knjige drugih izdavača od 10 do 20%. Akcija važi i za kupovinu putem sajta www.buybook.ba. Popust ne vrijedi za udžbenike.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo izdanja koja će se premijerno u našim knjižarama pojaviti povodom „Proljeća u Buybooku“ a među kojima su i dva naslova „Serotonin“ i „Platforma“ hvaljenog, osporavanog, višestruko nagrađivanog i sigurno najkontroverznijeg pisca današnjice – francuskog književnika i filmskog autora Michela Houellebecqa. U „Serotoninu“ Houellebecq kroz priču o životu depresivnog stručnjaka za poljoprivredu preispituje savremeni sistem vrijednosti i posljedice modernog tempa života. Naslov „Serotonin“ autora kojeg smatraju i književnim prorokom, vodi od antidepresiva koje glavni junak koristi kako bi se mogao nositi sa sjećanjem na izgubljene ljubavi i društvenim nemirima koji dolaze. „Prekrasno djelo beskonačne tuge“ jedna je od ocjena kritike za najnovije djelo dobitnika i nagrade Légion d’honneur, najvećeg francuskog nacionalnog priznanja.
U drugom romanu „Platforma“ Houellebecq se kroz portretiranje prosječnog društva i prosječnih pojedinaca bavi ekonomijom i sociologijom, vodeći svoje čitatelje/ice na putovanje ispunjeno seks avanturama i terorizmom. Oštar, smiješan i sarkastičan i ovaj je roman njegovog autora učvrstio na poziciji beskompromisnog pisca koji ne pribjegava autocenzuri niti vodi računa o političkoj korektnosti.

S „Proljećem u Buybooku“ stiže nam i novo djelo još jednog bestseler autora, riječ je o „Machbetu“ Joa Nesboa koji je nastao kao odgovor na inicijativu obilježavanja 400 godina od smrti najvećeg svjetskog dramskog autora, kada su neki od najvećih pisaca današnjice napisali vlastite vizije Shakespeareovih djela. Energija uložena u ovu knjigu premašuje i neka od Nesbovih prethodnih izdanja koja su ga učinila najvećim svjetskim književnikom. „Macbeth“ će se dopasti i novoj publici, onima koji nisu ljubitelji krimi romana, a s njim Nesbo potvrđuje nesvakidašnji spisateljski dar.
Od Paula Beattya, dobitnika nagrade Man Booker za 2016. godinu kojeg je New York Times i Los Angeles Times proglasio jednim od najboljih pisaca svoje generacije stiže nam roman „Zemlja snova“ u kojem srećemo nezadovoljnog DJ-a iz Los Angelesa koji odlazi u Berlin nakon rušenja zida u potrazi za svojim transatlantskim dvojnikom. Njegovo pisanje usmjereno je ka potrazi za značenjem i identitetom u svijetu koji je sve više haotičan.
Iz nove ponude izdvajamo i triler koji se čita bez daha, roman „Žena na prozoru“ koji potpisuje A. J. Finn, objavljen u skoro 40 zemalja i proglašen jednim od najiščekivanijih prvijenaca desetljeća.

Od djela domaćih autora s radošću najavljujemo ilustrovanu knjigu „Kraljevi i kraljice Bosne“ izuzetnog ilustratora i animatora Emira Durmiševića koju prate crtice namijenjene „velikoj i maloj raji“.
U proljetnoj ponudi Buybooka naći će se i novi roman Gorana Sarića „Tri hefte do neba“, a iz novije domaće produkcije izdvajamo „Schindlerov lift“ Drka Cvijetića, „Treće lice jednine“ Dževada Maksumića, „Via Appiu“ Emine Smailbegović i „Miris filmske trake“ Mustafe Mustafića.

Pogodnosti prilikom kupovine odnose se i na luksuzna Buybookova izdanja, pored prvog dijela knjige „Priče za laku noć za djevojčice buntovnice“ u ponudi je i drugi dio knjige, kao i „Izabrana djela“ Zuke Džumhura te sabrane priče „Ako ti jave da sam pao“ Daria Džamonje.

Radujemo se vašem dolasku u periodu od 15. do 20. aprila i nadamo se da ćete uživati u ponudi koju smo pripremili za još jedan proljetni susret sa ljubiteljima/icama knjige. O našim izdanjima možete se informisati i putem web stranice i online shopa www.buybook.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »