Premijera predstave “Zimska bajka”

U Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju 10. decembra u 11:00 sati premijerno će biti izvedena predstava „ZIMSKA BAJKA“ u režiji Damira Kusture.
Autori teksta Zimska bajka su Damir Kustura i Segor Hadžagić. Scenografiju i kostimografiju radila je Mirjana Čistopoljski, muziku Faris Pinjo, a dizajn plakata Furkan Hizir. U predstavi igraju: Aldin Tucić, Mirza Dervišić, Suada Ahmetašević, Elma Ahmetović, Ajla Cabrera, Edin Avdagić, Mirza Tanović i Segor Hadžagić.

Prema riječima reditelja Damira Kusture: Navikli smo da u bajkama uvijek dobro pobjeđuje zlo.
U svijetu u kojem živimo previše je zla, nepravde, straha, negativnosti… Kada sam dobio priliku da ponovo radim novogodišnju predstavu, htio sam napraviti bajku u kojoj uopće nema zla, bajku u kojoj nešto što je dobro – učinimo da postane, još bolje. Tako smo dobili jednu divnu predstavu – bajku za djecu u kojoj umjesto zloće imamo pomalo tvrdoglavu Staru 2017 tu godinu kojoj je lijepo tu gdje je i koja ne želi da ode. Novu godinu koja se igrajući dječijih igara izgubila, zalutala i kasni. Cara i dvorsku ludu koji željno isčekuju Novu godinu i pokušavaju se radosiljati Stare godine… Nakon što se sve zabune i nezgode razriješe otvara se put za dolazak najpoznatijeg bjelobradog djedice!

Repriza predstave Zimska bajka je u nedjelju 17. decembra u 11:00 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »