Premijera predstave “Pozdravi nekog”

U velikoj sali JU CKM u petak, 24.01. u 20 sati bit će upriličena premijera predstave “Pozdravi nekog”, nastale u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Predstava “Pozdravi nekog” nastala je kao rezultat rada sa srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta –  radionice scenskih umjetnosti. Voditelj projekta je Damir Kustura uz veliku podršku asistenta Nedima Džinovića. Multimedijalni projekat JU CKM nastao je, sada već davne, 2010. godine u mjesecu januaru, a premijerom predstave “Pozdravi nekog” obilježava deset godina postojanja. Na samom početku, u sklopu projekta održavale su se radionice glume, režije i scenarija koje su vodili Damir Kustura, Faruk Lončarević i Ornela Čolić.

Zainteresiranost polaznika bila je najveća za oblast glume, pa tako nastaje radionica scenskih umjetnosti koja i danas uspješno djeluje. Iza ovog projekta  je uspješna decenija rada, o kojoj govore urađena djela i stotine mladih polaznika koji su prošli kroz ovu školu i radionice.
Na daske koje život, igru i radost znače, postavljene su predstave “Jedan čovjek i jedna žena”, autora Nenada Pervana  u režiji Damira Kusture i njegovih saradnika Dalal Midhat i Emira Fejzića, zatim predstava “Pipov tajni prolaz” autorice Anele Križanac, u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića, te predstava “Tvrđava”, autora Meše Selimovića, u režiji Damira  Kusture   i  Sanjina Arnautovića. U suradnji sa Dramskim programom Radija Bosne i Hercegovine i gospodinom Miralemom Ovčinom, snimljene su i dvije radiodrame – “Jedan čovjek i jedna žena” i “Tvrđava”.

Predstavom”Pozdravi nekog” predstavit će se peta generacija polaznika,  sastavljena od jedanaest sjajnih mladih polaznika, koji će nakon požrtvovanog i predanog rada prezentirati sve ono na čemu su vrijedno radili!

Napominjemo  da se karte mogu rezervisati putem  web stranice www.centarkulture.ba, oficijalne Facebook stranice  https:/www.facebook.com/sarajevocentarkulture/ ili pozivom na telefonski broj 033-232-595.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »