Premijera predstave “Djeca sunca”

Premijerom predstave “Djeca sunca” u režiji Selme Spahić, po tekstu Maksima Gorkog, Sarajevski Ratni Teatar otvara novu umjetničku sezonu.

“Djeca sunca”,u produkciji udruženja Kontakt i Sarajevskog Ratnog Teatra, premijerno će biti izvedena 29. augusta u 20h sa repriznim izvođenjima 30. i 31. augusta i 01. septembra na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra.

U predstavi igraju Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović,JasnaDiklić, TatjanaŠojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.

Dramaturgiju potpisuje Nejra Babić, muziku Hanan Hadžajlić, scenografiju i kostim Selena Orb, fotografiju Ivan Hrkaš.

Selma Spahić nas u ovoj predstavi podsjeća da je u svijetu u kojem je naizgled sve bijelo i čisto, najčešće nešto vrlo trulo i neprijatno. Svakodnevno ispijanje čaja bez svijesti da smo možda sami u njega sipali otrov dovodi do trovanja i nas i onih oko nas. Ako nas nakon toga uhvati groznica, na trenutak možda osvijestimo da nešto nije u redu, ali i dalje nastavljamo piti isti čaj. Tako nesvjesno pristajemo na igru koju nam omogućavaju ignorancija i neosviještenost, najveći protivnici revolucije. Ali, u ovoj predstavi, revolucija kuca toliko glasno da se moramo probuditi.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u prostorijama Sarajevskog Ratnog Teatra svaki radni dan od 10h-16h. Rezervacije ulaznica pozivom na broj telefona 033/ 664-070 u navedenom terminu i putem facebook stranice https://www.facebook.com/sartr1992/ .

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »