Predstavljanje knjige „Nindža od Japana sa Balkana“ Marije Grujić u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na performans i predstavljanje knjige „Nindža od Japana sa Balkana“ Marije Grujić Bepe u Zvonu (Obala Maka Dizdara 10) u četvrtak, 3. maja u 21:00.
Knjiga „Nindža od Japana sa Balkana“ vodi nas na specifično putovanje i motiviše na lične promjene. U njoj je predstavljen dio nesvakidašnjih iskustava autorice koja napustila svijet ”sigurnih zanimanja” i poslušala vlastite želje.

U dodatku se nalazi više informacija, fotografija koju potpisuje Tamara Dragović i ilustracija naslovnice.

Više o autorici na: www.marijagrujicbepa.com

„Nindža od Japana sa Balkana“ stiže nam u Zvono zahvaljujući njegovoj autorici Mariji Grujić Bepi. Naziv je to i knjige i performansa koji će nam upriličiti na prvoj etapi sarajevskog putovanja heroja. „Nindža od Japana sa Balkana je lična priča koja nas vodi u avanturu. Na putovanje heroja. Od Japana do Balkana. U istraživanje sebe. U promenu. Od tamnih kutaka svesti do visoke svesnosti. O sebi, drugima i svetu oko nas“, poručuje Marija Grujić Bepa, a mi vas sa zadovoljstvom pozivamo da nam se pridružite u Zvonu 3. maja u 21:00 i upoznate Mariju, koja je u Japanu upoznala sebe.

Marija Grujić zvana Bepa je autorica. Pisac. Prijatelj duše. Nindža. Matematičarka. Mentorka. Radioničarka. Govornik. Performer. Biciklista. Jogina. Plesačica. Tragalac. Plivačica. Čitač. Do sada je napisala devet knjiga. „Nindža od Japana sa Balkana“ je njen književni prvijenac. Autorica je opusa „Heroji novoga doba“ koji se bavi osluškivanjem, razumijevanjem, razvojem i brendiranjem lične ludosti. Mentorka je i prijatelj duše generacijama i generacijama heroja na njihovim herojskim putovanjima.

Osim što je susret sa Bepom prilika za upoznavanje odlične autorice, on je i prilika za upoznavanje osobe koja je imala dovoljno dara i lične odgovornosti da se odupre očekivanjima, napusti posao profesorice matematike, potom kaže odlučno ne „militantnom mučeništvu“ kako naziva način rada u neoliberalnim okvirima i zaputi se ka osluškivanju vlastitih želja i potreba. Kruna njenog ličnog razvoja bio je boravak u Japanu. Putem vlastitih spoznaja povela je generacije zadovoljnih heroja i heroina koji/e su naučili da je za početak važno biti dobro, a ne dobar, da je važno ne hraniti tuđe slabosti i priznati, poput Japanaca, da nešto ne znamo.

Sve o čemu govori i piše je proživljeno i kao takvo odlična je motivacija svima koji su negdje usput izgubili sebe.

„Nije život za preživljavanje“ kaže Bepa a mi vas pozivamo da se zajedno uvjerimo kako okolnosti ne trebamo prihvatiti kao nužnosti već priliku za promjenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »