Predstava “Nigdje nikog nemam” ponovo na sceni SARTR-a

Predstava nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i udruženja „Kontakt“’-  „Nigdje nikog nemam“ u režiji Albana Ukaja, a rađena po tekstu Edwarda Bonda ponovo će se igrati na sceni  SARTR-a  28. i 29. marta u 20h.

U predstavi učestvuju glumci Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj te muzički dvojac Basheskia and EQ.

Dramaturgiju potpisuje Bojana Vidosavljević, muziku Basheskia & EQ, scenografiju Mirna Ler , kostimografiju Lena Samardžić, video Emina Kujundžić, dizajn Đorđe Jovanović, a fotografiju Velija Hasanbegović.

 

Radnja drame “Nigdje nikog nemam” postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene. Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću.

Verujem da je i Edward Bond u strepnji za bolju budućnost pisao ovaj Orvelovski komad. Pisao ga je da upozori svoje gledaoce šta ih čeka ako se opuste i prepuste svoju volju nekom diktatoru!.. Jer diktatura je način života i to je i vjera i škola i porodica i umjetnost i znanje i zdravlje i vojska…I šta sve ne!!..

Diktatura je diktatura u svemu!..

Toga se plašio Bond kada je ovo djelo pisao i pokušao da nas upozori da se ne damo zavesti slatkim pričama nego da se uzdamo u svoj sistem zaključivanja i da ga što više usavršavamo. Govori se o strahu malograđana, govori se o bolesti odnosa u kući i porodici, o bolesti odnosa u muško-ženskoj komunikaciji!…Govori se o strahu pred autoritetom koji krnji svaki korak ka komunikaciji.- riječ je redatelja Ukaja.

 

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati putem facebook inbox-a.

Rezervacija putem telefona 033/664- 070 svaki radni dan od 10h-15h, a prodaja u istom terminu i prije izvedbi od 18h u prostorijama SARTR-a.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »