Predstava “Tamo-vamo” u Pozorištu mladih

Predstava “Tamo-vamo”, po tekstu Ödön von Horvátha, a u režiji Marka Manojlovića biće odigrana u četvrtak 6.4., u 20 sati, na sceni Pozorišta mladih.

U predstavi igraju Aleksandar Seksan, Sanin Milavić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Elma Juković, Anita Kajasa Memović, Damir Kustura, Kemal Čebo, Edin Avdagić, Ajla Cabrera, Suada Ahmetašević i Mirza Tanović.

Komični pogranični organi, pijani žandari, skurilni predsjednici neimenovanih država i hladnokrvni dileri i šverceri na jednom malom pograničnom mostu, svijetu u koji je ulovljen glavni junak, Ferdinand Havliček, protjeran iz jedne, ali onemogućen da uđe u drugu državu, nisu više ni metafora, već savršena slika i prilika nas danas i ovdje, isto tako ulovljenih u “lakrdiju”  od tri nefunkcionalna predsjednika, dva entiteta, deset kantona, četrnaest vlada, tri policije, sto osamdeset tri ministarstva, osamdeset pet političkih partija, tri obrazovna sistema, tri akademije nauke… I uvijek smo u nekoj blokadi, političkoj, društvenoj, ekonomskoj. Na mostu, u ničoj zemlji, ni tamo, ni ‘vamo. Završni pregovori oko ulaska BiH u EU, zbivaju se u kafani, baš kao što predsjednici X i Y sudbonosna pitanja dvaju zemalja dogovaraju na jednom zabačenom mostu, ni tamo, ni ‘vamo. Da ne govorimo o svakodnevnoj lakrdiji da se kod nas, danas i ovdje ljudi još uvijek dijele na “one tamo”, i “ove ‘vamo”…

Karte za predstavu se mogu rezervirati na brojeve telefona 033 202 303 i 033 442 572 svakim radnim danom od 10 – 14 sati, kao i putem facebook stranice Pozorišta mladih Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »