PREDSTAVA „STANJA ŠOKA“ 19. MAJA NA SCENI SARTR-A

Publika Sarajevskog ratnog teatra imat će priliku ponovo pogledati predstavu „Stanja šoka“ u četvrtak, 19. maja u 20h.

Predstava je rađena prema tekstu Sama Sheparda koja je ujedno i pozorišni rediteljski debi mlade rediteljice Mirne Dizdarević.  U predstavi igraju Izudin Bajrović, Adnan Hasković, Maja Salkić, Snežana Bogićević i Jasenko Pašić. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Adisa Vatreš-Selimović i kostimografiju Lejla Graho, dok muziku komponiraju Nedim Zlatar i Leo Šarić, a scenski pokret Emir Fejzić.

Vrijeme trajanja predstave 60min. Cijena ulaznica iznosi 10KM, a omogućen je popust učenicima, studentima i penzionerima. Ulaznice se mogu rezervisati svakim radnim danom od 10h do 16h pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inboks https://www.facebook.com/sartr1992/.

Autor ovog djela se bavi društvom i traumama koje su u svima nama, otvara pitanja o besmislu ratovanja i njegovim posljedicama na pojedinca i društvo u cjelini, te nas suočava sa stanjima šoka duboko ukorjenjenih u našim životima, koji nas grče svakodnevno, mijenjaju naš identitet a da toga nismo ni svjesni.

“Raditi prvu predstavu kao mlada rediteljica u BiH i u teatru kakav je SARTR je apsolutna privilegija i čast. Okružena sam ekipom profesionalaca i istinskim zaljubljenicima teatra. Shepardov komad “Stanja Šoka ” je komad koji pripada Sarajevskom ratnom teatru. Radi se o ozbiljnom tekstu u kojem gledamo čitavo jedno društvo koje je u mentalnom rovu iz kojeg ne može da izađe. Postajemo taoci samih sebe i nalazimo se u traumatskom stanju koje kulja u nama i svaki čas čeka da eksplodira. S obzirom da je ovo moja prva predstava, veliki je izazov kada dobijete povjerenje iskusnih i izvrsnih glumaca, ali i čitavog autorskog tima koji zaista daje sve od sebe da kreira predstavu koja će se ticati svih nas.” – Mirna Dizdarević, rediteljica predstave “Stanja šoka”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »