Predstava ”LJUPAF” u Kamernom teatru 55

Večeras, 03. aprila, u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, bit će izvedena predstava pod nazivom ”LJUPAF”. 

Volimo se smijati, a Murray Schisgal je napisao veoma zabavan komad kojem se smijemo, s kojim se smijemo i oko kojeg se smijemo. Kakva blagodat!

Komedija Murraya Schisgala, LJUPAF/LUV, govori o ljudskim odnosima. Komad je premijerno izveden na Brodveju 1964. godine, ali tada je svijet bio mnogo drugačiji od današnjeg. Pa ipak, ljudi se nisu toliko izmijenili od tada. Još uvijek tražimo način kako da živimo jedni s drugima, da volimo jedni druge, da shvatimo smisao svijeta u kojem živimo.

“Ljupaf” je priča o ljubavnom trouglu između dva prijatelja, materijaliste Milta i nonšalantnog Harryja. Njih dvojica se sasvim slučajno susreću na mostu, a Milt sprečava Harryja da skoči u rijeku. Obojica su podjednako nezadovoljni svojim životima, a Milt zaključuje kako bi Harryju mogao “utrpati” svoju suprugu Ellen i tako se rješiti svog najvećeg problema te potom nastaviti život s ljubavnicom.

Povrh svega, prije četrdeset godina uloga žene u svijetu bila je drugačija. Mnoge žene su odgajane u uvjerenju da je „ispravno“ žrtvovati svoje snove o karijeri i biti domaćica. U ovom komadu Ellen je suočena s tom dilemom i konstantno je muči pitanje – Mogu li voljeti čovjeka i biti mu vjerna, a u isto vrijeme biti vjerna sebi?

U predstavi igraju izvrsna Zana Marjanović, Muhamed Hadžović i Moamer Kasumović.

Pozivamo vas da dođete u Kamerni teatar 55, 03. aprila, u 20:00 sati!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »