Predstava „Čitač“ 11. novembra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Predstava „Čitač“ biće odigrana na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 11. novembra, u okviru 61. izdanja Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Predstava je prvobitno trebala biti na repertoaru 6. oktobra tokom trajanja Festivala, ali je odgođena zbog nemogućnosti dolaska glavne glumice Mirjane Karanović, koja je trebala doputovati iz Kraljevine Švedske, ali je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj BiH, u tom periodu bila na snazi zabrana putovanja iz Bosne i Hercegovine u Kraljevinu Švedsku.

„Sretni smo što smo uspjeli ispuniti obećanje da će predstava Čitač ipak imati svoje igranje u Sarajevu u sklopu 61. izdanja Festivala. Važno je naglasati da svi koji su kupili ulaznice za igranje koje je bilo zakazano za 6. oktobar, moći će iskoristiti iste za novi termin igranja predstave u Narodnom pozorištu“, poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Predstavu „Čitač“ režirao je Boris Liješević u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, a govori o postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata, kada su posljedice ratnih strahota još svježe a ratni zločinci na slobodi, preobraženi u mirne građana, te otvara pitanje kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin, i da li ga gledati isključivo kroz prizmu grijeha. Glavne uloge igraju Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.

Publika koja je kupila ulaznice za izvođenje predstave 06.10. tokom trajanja MESS-a, moći će iskoristiti iste za izvođenje predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo. Također, dodatni kontigent ulaznica će biti pušten u prodaju od naredne sedmice, putem portala www.kupikartu.ba. Važno je naglasiti da su i dalje na snazi propisane mjere kriznog štaba, te da će cijenjena publika koja bude prisustvovala predstavi, morati pokazati potvrdu o revakcinaciji, potvrdu da su prebolovali koronavirus u proteklih šest mjeseci, ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »