Predstava „Bijela griva“ u nedjelju u podne zatvara mali MESS

Predstava „Bijela griva“, priča o prijateljstvu dječaka i konja, bit će prikazana u nedjelju 22. novembra na Youtube kanalu festivala MESS u okviru dječijeg programa mali MESS. Nastala u produkciji Šabačkog pozorišta i režiji Irene Ristić, predstava je podijeljena na četiri zasebne priče. Jednu priča dječak, drugu konj, treću stari konjušar Antonio, a četvrtu – Gazda, na čijem se imanju ovo dogodilo. Mali MESS na mali ekran, donosi VISA, generalni sponzor 60. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Rediteljica Irena Ristić, naglasila je da je predstava namijenjena djeci starijoj od šest godina, ali i odraslima koji nisu zaboravili šta je to prijateljstvo, šta je sloboda i zašto je važno voditi djecu u pozorište. „Radom na ovoj predstavi upustili smo se u avanturu da napravimo verziju koja do sada nije viđena. Četiri zasebne priče donose mogućnost shvatanja predstave na četiri različita načina, a sa novim vidom praćenja predstava u online formatu, ta mogućnost se i dodatno proširuje“, kazala je Ristić i dodala da predstava ima zadatak da se bori protiv dominacije posjeda koja je sve zastupljenija i kod djece te da ukaže na važnost principa jednakosti.

Autori priča te ujedno i izvođači i izvođačice su Miloš Vojnović, Dušan Simić, Ivan Tomašević, Vladimir Milojević, Siniša Maksimović i Deana Kostić. Scenografiju i kostimografiju radio je ŠKART kolektiv, orginalnu muziku Boris Mladenović, a dramaturgiju Tijana Grumić.

Više informacija o jubilarnom 60. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS dostupno je na www.mess.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »