Poziv za učesnike/ce projekta Hoćeš kod mene? u Doboju, Čapljini, Jajcu i Kiseljaku

Hoćeš kod mene? je umjetnički laboratorij filma i stripa koji uključuje 20 mladih kreativnih ljudi u dobi između 17 i 24 godine iz Doboja, Čapljine, Jajca i Kiseljaka. Tokom jednogodišnjeg učešća u projektu, učesnici/e će raditi sa filmskim i strip umjetnicima, razmjenjivati svoja iskustva u polju filma i stripa i zajedno sticati životna iskustva gradeći zajedničku platformu za kreativno izražavanje.

Svi učesnici/e će učestvovati na petodnevnim radionicama filma i stripa koja će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojeg dolaze, kao i u jednom od ostalih pomenutih gradova. Pri tome će biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno kod učesnika/ce iz grada u kojem se održava radionica, dok će u gradu iz kojeg dolaze u svom domu ugostiti drugog/drugu učesnika/cu.

 Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. novembra 2017. godine.

 Prijaviti se možete ako:

– Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;

– Želite učiti i dobiti pratkične vještine o filmu i stripu;

– Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tokom proljeća 2018. godine.

 Prijaviti se možete putem sljedećeg formulara

Molimo vas da nakon što popunite formular, na email adresu apliciram@pravoljudski.org pošaljete:

– svoj crtež, ukoliko crtate;

– svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori.

 Rok za prijavu je 18.10.2017.

 Hoćeš kod mene? se organizuje uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na apliciram@pravoljudski.org

 Radujemo se vašim prijavama!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »