Poziv za učešće u diskusiji “Građanska Bosna i Hercegovina: sada, nekada, nikada?”

Fondacija Heinrich Böll srdačno vas poziva da aktivno učestvujete u otvorenoj diskusiji o temi “Građanska Bosna i Hercegovina: sada, nekada, nikada?”, u utorak, 21.06. 2022. od 18:00 do 19:30 sati u prostorijama Goethe Instituta, Džidžikovac 5, Sarajevo.

O ovoj temi diskutiraju zastupnici/e u Evropskom parlamentu (Zeleni/EFA) Romeo Franz, Tineke Strik, Viola von Cramon kao i zastupnik u njemačkom Bundestagu Boris Mijatović, kao i Miroslav Bandur, član Skupštine građana, a i svi prisutni učesnici i učesnice iz organizacija civilnog društva, akademske zajednice te političari i političarke. Diskutiramo o mogućnostima za građansku Bosnu i Hercegovinu, izazovima i preprekama za postizanje dogovora oko izborne reforme koji se temelji na demokratskim principima i pitanju zašto se ti principi i presude Evropskog suda za ljudska prava čine tako teško provedivim.
Jesu li građani i građanke u BiH spremni/e za građansku državu, je li EU spremna?
Da li su građani/građanke progresivniji/e od političara/političarki?

Diskusija je planirana u vidu interaktivne razmjene mišljenja i stavova (“Fish bowl” metoda) gdje sudionici/e imaju priliku da se pridruže uvodničarima i uvodničarkama, postavljaju pitanja, daju svoje komentare i doprinesu diskusiji svojim stavovima.

Radujemo se vašem interesu i dolasku!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »