Pop-up izložba Muzeja ratnog djetinjstva

Povodom Svjetskog humanitarnog dana, 19. augusta, Muzej ratnog djetinjstva organizuje pop-up izložbu “Mir pripada svima” na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra). Ova postavka ujedno je i najava veće izložbe o iskustvu djece izbjeglica iz Sirije koju Muzej trenutno priprema.

Nakon uspješnog razvoja projekta u Bosni i Hercegovini, Muzej je 2017. godine započeo prve projekte van BiH, uključujući i projekt u Libanu gdje u izbjegličkim kampovima dokumentuje iskustvo djece izbjeglica iz Sirije. Na ovoj pop-up izložbi bit će predstavljeno 17 predmeta i priča koje su prikupljene u izbjegličkim kampovima u Libanu u saradnji sa četiri partnerske organizacije: Basmeh & Zeitooneh, SadalSuud Foundation, From Syria with Love i Sawa Foundation. Svi izloženi materijali prikupljeni su u skladu sa metodologijom i politikom zaštite djece Muzeja ratnog djetinjstva.

Izložba “Mir pripada svima” bit će otvorena 19. augusta, od 11 do 19 sati, i besplatno će je moći pogledati svi posjetioci i građani Sarajeva. Osim izložbe, bit će organizovane i radionice za djecu, što i ovu aktivnost Muzeja ratnog djetinjstva čini posebno pogodnom za porodice. Izložba je organizovana u saradnji sa Caritas Italiana, Youth for Peace i UNHCR-om.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »