POČINJE SEDMICA DJEČIJIH PREDSTAVA U SARAJEVSKOM RATNOM TEATRU

Sarajevski ratni teatar ne zaboravlja svoju najmlađu publiku, te će u periodu od 17. do 22. januara na repertoaru biti predstave koje će zasigurno obradovati i male i velike. Nakon skijanja, sankanja, grudvanja ili klizanja, od 18 sati na našoj sceni vas očekuju najljepše bajke, legende i priče uz koje se može maštati, snivati, odrastati i odlutati u neke druge svijetove. U saradnji sa Studiom lutkarstva Sarajevo i Aparat teatrom na programu su predstave: “Odkamena priča”, “Djevojčica sa šibicama”, “Mala sirena”, “Plumb, BO-BO, ZU”, te “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću”.

Nastavljajući svoju misiju da svakom djetetu omogući gledanje predstava, Sarajevski ratni teatar dogovorio je saradnju sa SOS Društvenim centarom “Hermann Gmeiner“, Udruženjem EDUS – Edukacija za sve i Udruženjem “Ruku na Srce“. Ovom saradnjom, posebni gosti svih igranja bit će djeca iz SOS društvenog centra “Hermann Gmeiner“, djeca sa poteškoćama u razvoju te djeca iz socijalno ugroženih porodica sa područja KS.

 ODKAMENA PRIČAutorak, 17. januar u 18h – lutkarska predstava koja je inspirirana legendama uklesanim  na stećcima i otkriva nam jedan tajnoviti i zaboravljeni svijet o Zlatorogu, vilama, Gorčinu i Kosari. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju Sonja Goronja, Jasminka Požek-Božuta i Adnan Kreso.

DJEVOJČICA SA ŠIBICAMAsrijeda, 18. januar u 18h – Andersenova bajka, priča o maloj djevojčici koja nam u zimskoj noći, promrzla i sama, otkriva svoje želje…sjaj i plam svake upaljene šibice krije jednu čaroliju. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju  Jasminka Požek-Božuta i Alena Džebo.

MALA SIRENA – četvrtak, 19. januar u 18h – priča je o tajnama koje krije more, o snovima i željama jedne sirene koja pokušava upoznati svijet na zemlji i vrijeme u kojem danas odrastamo. Režiju za predstavu potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a uloge ostvaruju  Staša Dukić, Maja Salkić, Jasminka Požek-Božuta i Sanjin Arnautović.

BO-BO I ZU, PRVI DAN U VRTIĆU – petak, 20. i nedjelja 22. januar u 18h – kao što i naziv kaže, radi se o likovima BO-BO i ZU koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

 PLUMB BO-BO, ZU – subota, 21. januar u 16h – nova teatarska forma educiranja sasvim “male” publike, namijenjena prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

 Cijena ulaznice za predstave “Odkamena priča”, “Djevojčica sa šibicama”, “Mala sirena” i “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću” iznosi 7KM, dok za predstavu “Plumb, BO-BO, ZU” ulaznica za roditelje i školarce iznosi 12KM, a bebe i predškolski uzrast imaju slobodan ulaz. Za grupne posjete na predstave omogućen je popust.

 Rezervacije ulaznica se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke na teatarsartr@yahoo.com ili u inbox Fb. stranice https://www.facebook.com/sartr1992/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »