Početak rada na predstavi PEtar PAN

U srebreničkom Kulturnom centru zvanično počeo rad na predstavi „Petar Pan“, koja je nastala kao završni dio projekta „Mala škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“.

Na prvoj čitaćoj probi, pored reditelja Gorana Damjanca, bili su prisutni i skoro svi mali glumci, kao i Adisa Vatreš Selimović, kostimografkinja i scenografkinja, Vedran Fajković, dramaturg, te Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica i koordinator projekta za Srebrenicu te Mirza Muzurović, producent predstave ispred Kamernog teatra 55.

„Sada počinje onaj lijepi i veseli dio rada“, rekao je Damjanac okupljenoj djeci, i s time započeo ulazak u svijet zemlje Nedođije, nestašnih Izgubljenih dječaka, nepopravljivog Petra Pana i strašnog Kapetana Kuke. Premijera predstave predviđena je za septembar 2019. što će svima u ekipi biti dovoljno vremena da ovaj bezvremeni dječji klasik postave na scenu, i da, kako su i obećali na samom početku projekta, to bude spektakl. Ako je suditi po entuzijazmu svih uključenih u projekt, od djece – polaznika Male škole glume, kreativnog dijela tima, te do svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt, to obećanje će biti ne samo ispunjeno, već i premašeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »