Počeo Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership

Predstavljanjem 20 praktikanata druge generacije učesnika programa iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će ove godine od 12. jula do 18. augusta imati priliku usavršavati poslovne i lične vještine, te steći prvo radno iskustvo u Coca-Coli, počeo je ovogodišnji Coke Summership, Coca-Colin program ljetnih praksi za studente. Projekt spaja edukaciju, treninge i rad s mentorima, pružajući polaznicima mogućnost stjecanja neophodnih praktičnih znanja kroz rad na projektima. Program ljetnih praksi Coke Summership pokrenula je kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo prošle godine prvi put u Bosni i Hercegovini, a ohrabreni interesom i uspjesima polaznika prošlogodišnjeg Coke Summershipa, od kojih se njih pet zaposlilo u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, program ljetnih praksi nastavlja se i ove godine kroz praksu za 20 novih učesnika.

 „Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i ove godine, u okviru programa Coca-Colina podrška mladima, realizuje drugi Coke Summership projekt i nastavlja pružati podršku mladima u Bosni i Hercegovini. Želimo ohrabriti mlade da svojim radom u Bosni i Hercegovini doprinosi razvoju zajednice. Da smo napravili dobru priliku za stjecanje praktičnog poslovnog iskustva, pokazao je interes mladih za programom i prošlogodišnji rezultati. Coke Summership 2017 počinjemo sa željom da i ova godina bude podjednako uspješna, kako za nas, u smislu da ćemo mladima pružiti konkretno i iskoristivo znanje i iskustvo, tako i za ovogodišnje polaznike, koji će stjecanjem iskustva koje im se nudi imati veće šanse da se zaposle“, izjavio je Adnan Topić, direktor prodaje i direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i dodao da se raduje što će Coca-Colini radnici dobiti priliku da i ove godine svoje znanje i stečeno iskustvo prenesu praktikantima. „Iskoristite Coke Summership kao priliku za unapređenje vještina i kompetencija neophodnih za rad na sve zahtjevnijem tržištu. Vi ste dio Coca-Coline porodice u narednih šest sedmica i, vjerujemo, budući lideri naše zajednice“, rekao je u obraćanju praktikantima.

Procent nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini izuzetno je visok, što pitanje njihova zapošljavanja dovodi u sam vrh prioriteta bosanskohercegovačkog društva.

O Coke Summership projektu

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizuje Coke Summership projekt u okviru programa osnaživanja mladih Coca-Colina podrška mladima, kojim kompanija daje podršku društvu u rješavanju pitanja zapošljavanja. Prva generacija učesnika Coke Summership program ocijenila je kao odličnu platformu za razvijanje karijere i adekvatan način afirmacije mladih talentovanih ljudi. Zahvaljujući projektu, sedam polaznika je u 2016. godini dobilo prvo zaposlenje. Projekt se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje i JU Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo te uz podršku prijatelja projekta: univerziteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, sveučilišta u Mostaru i Vitezu, Internacionalnog Burch univerziteta, ekonomskih fakulteta u Sarajevu, Bihaću, Istočnom Sarajevu i Tuzli, studentskih organizacija EESTEC, IAESTE LC Sarajevo, Udruženja studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, studentske udruge Best iz Mostara te portala studomat.ba. Medijski pokrovitelji projekta su BHRT, EuroBlic i Bljesak.info.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »