Počela prva međunarodna ljetna škola u Stocu

Obavještavamo vas da će se od 21. do 27. jula u Stocu održati Prva međunarodna ljetna škola “Empowering Personal Growth”.
Škola je jedinstvena saradnja između Švicarske i Bosne i Hercegovine. Projekat je organizovan od strane švicarske organizacije idijaspora u okviru projekta i-platform, koji je podržala švicarska vlada, odnosno švicarska agencija za razvoj i suradnju.
Ovaj projekat je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, odnosno efikasnije korištenje resursa dijaspore. Zamišljeno je da mladi iz različitih krajeva svijeta razmjenjuju svoja znanja i resurse.
Želim da razvijamo intelektualnu zajednicu Bosne i Hercegovine, da promoviramo pozitivne strane napretka bosanskohercegovačkog društva, da pokažemo da su naše razlike naše najveće prednosti. Škola predstavlja jedinstvenu priliku u čijim okvirima mladi imaju priliku za upoznavanje, zajedničku kolaboraciju, kao i sudjelovanje u dvosmjernom prenosu informacija, znanja i vještina iz oblasti, kao što su: aktivno građanstvo, javno govorništvo, liderske vještine, moderno poduzetništvo, dizajnersko promišljanje, konflikt menadžement, impro-teatar, kreativno pisanje, psihodrama, psihogeografska ekspedicija, briga o sebi i sl.
Predavači su istaknuti stručnjaci, koji dolaze iz Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.
U sklopu programa škole će se 23.7.2019 u 20:30 sati, u Makovoj hiži održati večer poezije na kojoj će se pojaviti priznati bosanskohercegovački pjesnici.

Večer poezije je otvorena za javnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »