PISA radionica u Sarajevu

Kreatori obrazovnih politika, obrazovni struönjaci, praktičari i predstavnici akademskih, istraživačkih,međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i roditelji i mladi koji su motivisani da saznaju više informacija okupili su na dvodnevnoj radionici ,,Unapređenje kvaliteta učenja u Bosni i Hercegovini korištenjem velikih međunarodnih istraživanja u obrazovanju” koja se održava u Sarajevu 13. i 14. juna/lipnja.
Radionica u organizaciji UNICEF-a i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO), uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u BiH će dati uvod o velikim medunarodnim istraživanjima u obrazovanju kao što je PISA, učesnicima dati osnovne informacije u ovoj oblasti, predstavi ključne koncepte i metode, kao i ideje o tome kako povezati rezultate ovih istraživanja sa razvojem obrazovnih politika i obrazovnih reformi u BiH.

BiH je po prvi put učestvovala u PISA testiranju (Program za međunarodnu procjenu postignuća uöenika) kada su se učenici iz BiH pridružili više od pola miliona 15-godišnjaka iz 80 zemalla koje su učestvovale u PISA 2018 testu, a rezultati za sve zemlje će biti objavljeni 3. decembra 2019.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »