“Pavel” mini bh. turneja

Nakon mini bh. turneja Detour & Zlatan, Mia Dimšić & bend, E-play & Škodra, nastavljamo obilježavanje 30-e obljetnice Front-a još jednom premijernom bh. turnejom:  Pavel & Kolt teatar.

Oni koji su poslušali barem jednu pjesmu benda, tačnije orkestra ili ansambla Pavel (ex Ramirez), tvrde da je to brutalno iskren i autentičan bend, u čijim pjesmama se instantno pronalazimo. Pavel ne robuje klasičnim minimalističkim, slatkorječivim tekstovima i površnim rimama, Pavel surovo i iskreno opisuje životne situacije koje nas svakodnevno okružuju. Pavel prenosi čistu emociju i pretače je u moćne stihove i magične note.

Pavel, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, nastao je 2007. s namjerom da se kroz Šerićev alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Kako su muzičari, koji su počeli surađivati na prvom albumu, uveliko pridonijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, stoga je te iste godine izdan debitantski album pod nazivom „Pavel“.

Grupa Pavel objavila je svoj četvrti i posljednji studijski album Družba krivih odluka“.  2016. godine nominiran je za nagradu Porin u tri kategorije: Pjesma godine, Najbolja izvedba grupe s vokalom i Najbolja produkcija.

Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal, alias TONKA – solo projekt), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba), mahom akademski muzičari.

Sarajevskoj, tuzlanskoj i mostarskoj publici predstavit će se i bend Kolt Teatar, koji čine  ženski dvojac Merlina i Azi, te perkusionist Berin.

S nestrpljenjem dočekujemo drage zagrebačke goste ovim slijedom:

  • ČETVRTAK, 26.04.2018. KLUB PALMA (TUZLA)
  • PETAK, 04. 2018. CINEMAS SLOGA (SARAJEVO)
  • SUBOTA, 28.04.2018. OKC ABRAŠEVIĆ (MOSTAR)

Svi koncerti počinju u 21:00h, ulaznice su već u prodaji, po diskontnoj cijeni, posredstvom sistema kupikartu.ba, a na vratima na dan održavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »