OTVORENO PARKIRALIŠTE ZA BICIKLE ISPRED ZEMALJSKOG MUZEJA BIH

Ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine otvoreno parkiralište za bicikle, čime je Zemaljski muzej postao prva institucija kulture u Sarajevu koja je vozačima bicikala koji žele posjetiti muzej omogućila besplatna parking mjesta. Projekat je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u BiH,  a cilj je pružiti podsticaj aktivnijem korištenju bicikla kao prevoznog sredstva i predstaviti Zemaljski muzej BiH kao instituciju koja pored svojih primarnih djelatnosti ujedno aktivno djeluje u zajednici na području zaštite životne sredine.

2

Promotivnom vožnjom, parkiralište su otvorili ambasador Kraljevine Holandije u BiH Juriaan Krak i direktor Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić, uz podršku biciklista iz TREK tima Sarajevo. Direktor Sijarić je iskoristio ovu priliku da uruči zahvalnicu ambasadoru Kraaku, ističući podršku koju je Zemaljski muzej u prethodnim godinama imao od Kraljevine Holandije.

 

Parking držači su zanimljivih oblika stećka, repa kita ili knjige i simboliziraju blago koje je pohranjeno u Zemaljskom muzeju BiH, a u potpunosti su nastali u produkciji Zemaljskog muzeja BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »