Otvorene prijave za mlade preduzetnike za program Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award)

Program Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) svečano je predstavljen sredinom februara, a sada su otvorene i zvanične prijave. Mladi od 18 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, pozivaju se da prijave svoje projekte do 7. maja 2017. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti i na radionice koje će se održati u Bijeljini 12., odnosno u Banjaluci 13. aprila 2017., od 13 sati. Prijava je obavezna, a broj mjesta je ograničen:

Cilj programa Nagrada za društevene promjene (Social Impact Award) jeste da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrenu vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Bosni i Hercegovini, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj, u iznosu od 3,000.00 KM.

Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studenticama. To je najveći projekat u Evropi, posvećen mladima na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča (WU) i Impact HUB-a.

Ukupno dvadeset zemalja su članice internacionalnog programa Social Impact Award: Austrija, Švicarska, Švedska, Češka Republika, Slovačka, Rumunija, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Kosovo, Gruzija, Španija i Tunis. Program će i ove godine mentorstvom i ekukacijom podržati više od 150 ideja za društveno preduzetništvo, od  čega će više od 60 ideja dobiti nagrade ukupne vrijednosti u iznosu većem od od 100.000 EUR-a.

Ovaj program namijenjen je promociji društvenog preduzetništva sa ciljem da mladi koji žele da pokrenu sopstvene društvene biznise dobiju potrebne alate i podršku i direktno utiču na unaprijeđenje svojih lokalnih zajednica.

Za dodatne informacije o programu možete se obratiti na  info@socialimpactaward.ba ili na 060 319 48 83.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »