Otvoren Konkurs za novinarsku nagradu za najbolje istaživanje o korupciji

„Centar za razvoj medija i analize“ poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 01. do 31. maja prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:

  1. Najbolje pisano istraživanje objavljeno u štampanim i online medijima
  2. Najbolje video istraživanje objavljeno na TV stanicama i online medijima
  3. Najbolje audio istraživanje objavljeno na radijskim stanicama i online medijima
  4. Najbolje multimedijalno istraživanje objavljeno u online medijima

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 01. maja 2019. godine do 30. aprila 2020. godine.

Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori i ocjenjivački žiri.

Prijedlozi se šalju elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade anovinarskanagrada@gmail.com sa naznakom “Za novinarsku nagradu” i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaji se šalju putem We Transfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link na prilog.

„Centar za razvoj medija i analize“ nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije osam godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Novinarska nagrada se dodjeljuje u okviru Programa istraživačkog novinarstva, finansiranog od strane USAID-a u BiH.

Za više informacija, kontaktirajte nas putem e-maila anovinarskanagrada@gmail.com ili telefonom na 063/774-549.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »