Otključava se ljetna festivalska sezona! 

Nakon dvije godine različitih mjera, otkazivanja i pomjeranja svih velikih događaja zbog pandemije korona virusa, ova godina odnosno predstojeća ljetna sezona donijela je konačan povratak u ono “staro normalno”, te povratak festivala, kao i koncerata na uobičajen, gotovo tradicionalan način. Ljeto se bliži, kao i odmori, pa je pravo vrijeme za planiranje posjete nekom ili svim festivalima u BiH.

Festivalsku sezonu će otvoriti sarajevski Garden of Dreams, koji će se održati na platou ispod repetitora na brdu Hum iznad Sarajeva, na 816 metara nadmorske visine. Na ovogodišnje tri bine nastupit će neka od najvažnijih imena iz svijeta elektronske muzike, kao što su: Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Matador, Henry Saiz, Rodriguez Jr, Anja Schneider.

U julu je zabava zagarantovana, uz ledeno hladan Jägermeister, na OK Festu na Tjentištu od 15. do 17. jula, uz zvuke i rifove Dubioze Kolektiv, Ede Maajke, Zostera i mnogih drugih. A krajem jula odnosno od 28. do 30. žestoko će biti i na platou Skenderije u Sarajevu, jer će se održati novo izdanje Live Stage-a, o kojem će uskoro biti poznato više informacija.

U augustu će se nastaviti sa stvaranjem i skupljanjem uspomena na Kastelu u Banjoj Luci uz bitove koje donose Adam Beyer, Hot Since 82, Senidah, Z++, Buč Kesidi, Vojko V i na desetine dtugih izvođača, dok će nikad vreliju festivalsku sezonu osvježenu ledeno hladnim Jägermeisterom zaključiti drugo izdanje festivala Desant na Jajce koje će se održati 26. i 27. augusta u Jajcu, na platou kod vodopada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »