Online koncert Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije UNSA u sklopu 13. Festivala Majske muzičke svečnosti

Nakon otvorenja online izdanja 13. Festivala Majske muzičke svečanosti, koncertom smjera za harmoniku, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu Festival nastavlja sa online koncertom  Odsjeka za solo pjevanje zakazanog za 13. maj.

Studenti, umjetnički saradnici i profesori Odsjeka za solo pjevanje, su po prvi put bili suočeni sa izazovom pripreme online koncerta u iznimno teškim uslovima rada, pogotovo za mlade pjevače koji još uče, a gdje je tokom muziciranja bio nemoguć direktan kontakt studenta i profesora.

Nedostatak kvalitetnijih uređaja za snimanje, akustičnih prostora, te udaljenost studenata, saradnika i profesora, koji se trenutno nalaze u različitim gradovima BiH i Hrvatske, nisu omeli ostvarenje zamisli da se dio nastavnog procesa i pripremnog programa za koncert podijeli s publikom. Tako će gledatelji u videu koncerta Odsjeka za Solo pjevanje imati priliku čuti raznovrstan program u izvedbi studentica Laure Kozlinger (sopran, II godina), Emine Porča (sopran, II godina), Emili Špac (sopran, III godina, na razmjeni sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku) i Hane Salihović (sopran, III godina), u klasi profesorice doc. Vedrane Šimić, a uz klavirsku pratnju višeg umjetničkog saradnika dr. Milana Lucića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »