Omaž “Konvoja” Milanu Mladenoviću

Bend Konvoj objavio je video spot svoje obrade pjesme „Sarajevo“ legendarne grupe EKV-a, i na taj način su dali omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada slao jasne poruke podrške i mira. Ideja za obradu pjesme „Sarajevo“ je potekla u trenutku kad je Milan Mladenović proglašen za počasnog građanina našeg grada.

„Od tog momenta smo se angažovali da pridobijemo sva odobrenja od nasljednika autorskih prava što je proteklo u vrlo optimističnom tonu. O našem gradu su se i prije pjevale pjesme, a obzirom da je nepresušna inspiracija čini se da će se pjevati i u budućnosti. Ovo je nakon pjesme Indexa „Svijet u kojem živim“ (1996), tek druga obrada za koju smo se odlučili uraditi, a EKV i Milan zaslužuju da žive kroz svoja djela, te samim tim i kroz ovakav vid sjećanja i posvete. Milanovo i naše Sarajevo nije ono s razglednica, već nepatvoreno, lično, bez idealiziranja u svim njegovim vezijama i izdanjima“, poručili su članovi benda Konvoj.

Video spot na jako dinamičan način prikazuje svakodnevni impuls današnjeg života u gradu, zabačene sokake i poznate monumente, murale i biste velikana koji su u ovom gradu ostavili neizbrisivi pečat, baš kao što je i Milan Mladenović ostavio kroz jednu od najljepših pjesama koje govore o ovom gradu, a sve je zabilježeno kroz objektiv Imrane Kapetanović. Montažu i vizuelne efekte u spotu je ukomponovao Antonio Ilić.

Pjesma „Sarajevo“ će se naći i na njihovoj set listi na velikom koncertu u Domu mladih 29. decembra, a ulaznice za koncert su dostupne putem platforme www.event.ba, kao i na biletarnici Doma mladih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »