OLOVNA PJESMA –  pjesma benda Kafa u ponoć, kao drugi video singl albuma Novih odmetnika

Novosadska grupa Kafa u ponoć, čiji su članovi Human Samii, Vladimir Sekulić, Ivan Čkonjević i Igor Stević, upravo je objavila promotivni singl s predstojećeg albuma Novih Odmetnika – Iznad tame (pjesme za Viktora Haru).

Kafa u ponoć najjednostavnije se može opisati kao susretanje u zvuku i riječi, spontani tok koji uključuje i mogućnost da se griješi u tišini, sabranosti i jasnoći noći. Četiri su to ličnosti različitih senzibiliteta, sa stvaralačkim iskustvima koja obuhvataju književnost, slikarstvo, ambijentalnu i eksperimentalnu muziku, džez i bluz. Vole da snimaju uživo, oko jednog mikrofona. Do danas su objavili dva izbora pjesama: Prva kafa (2020-2021)  i Istr (2021-2022).

Stihove za Olovnu pjesmu potpisuje Mehmed Begić, dok je video radila Dragana Nikolić.

Ovo je drugi najavni je singl sa albuma južnoslovenske družine Novi Odmetnici, nakon nedavno objavljene pjesme Svjetlost iz pustinje, u izvedbi Sanela Marića Mare i Isidore Milivojević. Album Iznad tame će biti objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Viktora Hare, velikog čileanskog kantautora i aktiviste koga su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinočeove vojne hunte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »