Održan Giro Bambino 2017!

Vilsonovo šetalište u Sarajevu bilo je u centru pažnje malih biciklista danas. U organizaciji udruženja Giro di Sarajevo održan je deveti Giro Bambino, mala škola biciklizma u kojoj je učestvovalo više od 150 dječaka i djevojčica, čime je oboren i rekord ovog događaja.

– Svih ovih godina smo bili tu negdje oko broja sto, te smo takvu posjećenost očekivali i danas. Ali, na naše veliko zadovoljstvo, poligonom je prodefilovalo preko 150 mališana i ponosni smo na činjenicu da su svi oni kroz cilj prošli sretni i zadovoljno – što nam je i glavni cilj, kaže Emir Hulusić, Team Manager udruženja.

Uz poligon koji je bio prilagođen upravo dječijem uzrastu, djeca su cijelo vrijeme imala asistenciju od članova takmičarske ekipe Giro di Sarajevo, a među njima je prednjačio upravo Hulusić, prvak Bosne i Hercegovine u vožnji na hronometar. Strpljivo je puštao jedno po jedno dijete na startu i bio je spreman odgovoriti na svako pitanje vezano za profesionalni biciklizam.

– Jedno je zadovoljstvo takmičiti se, a ovo jedno potpuno drugo. Iako sam umoran možda i više nego nakon treninga, izuzetno sam sretan što smo djeci obezbijedili pravi mali praznik biciklizma danas. Njihovo strpljenje, elan i zadovoljstvo nam govore da radimo dobre stvari, ističe Hulusić.

Svaki dječak i djevojčica koji su uspješno prošli poligon, nakon prolaska kroz cilj dobili su po Quickie kroasan i Cappy Junior sokić, te su strpljivo sačekali da i zadnji učesnik prođe kroz cilj kako bi onim najsretnijim, nasumičnim odabirom, bili uručeni i pokloni.

– Ove godine smo prvi put partneri događaja i moram reći da smo oduševljeni pozitivnom energijom koja je danas vladala ovdje. Pripremili smo i malu servisnu stanicu kroz koju je prošlo na desetine bicikala, potpuno besplatno a evo dodijelili smo i male poklone najsretnijim mališanima. Divno je vidjeti njihova razdragana lica i to je najveći razlog zašto smo svi ovdje danas, govori Mirsad Jusić, vlasnik M-Bike Shopa, koji je bio glavni partner događaja.

Glavni poklon na događaju bio je bicikl i on je otišao u ruke jedne presretne djevojčice, a pored toga dodijeljeno je još pet poklona s kojima će malim biciklistima biti jednostavnije i sigurnije voziti svoje ljubimce. Prelijep dan završen je tako na divan način, a svi su obećali doći i slijedeće godine na isto mjesto i proslaviti još jedan praznik biciklizma za malu raju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »