Odgovorni građani razmišljaju o budućnosti bez elektro otpada

Čišćenje stana pred novogodišnje praznike od električnog otpada nikada nije bilo lakše. Besplatna usluga za predaju elektro otpada sa kućne adrese je idealna u uslovima gdje građanima nije dostupan kontejner za otpad. ZEOS eko-sistem osigurava dostupnost reciklaže uz primjenu evropskih praksi i načina odlaganja otpada, koji su se pokazali uspješni u razvijenim zemljama. Usluga Sakupljanje od vrata do vrata pokazala se kao veoma uspješna, sumirajući sakupljenju količinu e-otpada. Za protekli period od mjesec dana rezultati su odlični, očito je ovakav pristup građanima nedostajao.

Građani iz svog stana imaju mogućnost besplatno predati sve što je radilo na struju ili baterije, a čitav proces traje jednu minutu i počinje klikom ovdje.

“Akcija traje već mjesec dana, a odziv građana je premašio očekivanja, e-otpad se predaje iz raznih gradova širom države. U pitanju je otpad poput IT opreme, kućnih aparata, alata, mobitela i velikih kućanskih aparata, koji je do sada završavao na deponiji zajedno sa ostalim komunalnim otpadom. Uspješno smo realizovali ideju koja je operativno vrlo zahtjevna, ali posmarajući dugoročno čist okoliš i povećanje stepena reciklaže u našoj državi su ciljevi koji će novim generacijama omogućiti okoliš bez električnog i elektronskog otpada,” poručuju iz ZEOS-a. Navode također, da je cilj projekta pružiti građanima Bosne i Hercegovine iste mogućnosti kao u inostranstvu.

Minimalna količina za predaju je 5 kilograma, a elektro otpad sa adrese građana preuzima brza pošta. Za količine do 30 kilograma usluga je dostupna svim građanima. Više informacija građani mogu dobiti pozivom na broj +387 33 628 606 ili putem e-maila info@zeos.ba.

ZEOS eko-sistem d.o.o. je ovlašteni operater za zbrinjavanje e-otpada na području FBiH. Društvo je osnovano po principu ne-za-profit i ulaže svoja sredstva, znanje i rad za izgradnju sistema, koji će građanima i firmama omogućiti besplatnu reciklažu elektro otpada.

Želiš li i ti biti dio naše eko priče? Više informacija pročitaj > ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »