Odabrani najinovativniji nastavnici i nastavnice u BiH

Na svečanosti održanoj u Domu mladih u Sarajevu, u petak 09.12.2016. godine, uručene su nagrade najinovativnijim nastavnicima i nastavnicama u BiH. U organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step, nagrade i priznanja dobilo je 50 nominovanih, i to po 10 u pet različitih kategorija. Ukupni pobjednici u navedenim kategorijama u 2016. godini su:

  1. Predškolski odgoj i obrazovanje: Desanka Pandilovski i Biljana Arsenović, Bijeljina
    2. Osnovno obrazovanje – razredna nastava: Amela Mešić, Donja Mahala, Orašje
    3. Osnovno obrazovanje – predmetna nastava: Duško Krsmanović, Foča
    4. Srednje škole – Haris Hamzić, Sarajevo
    5. Stručni saradnici/ce – Emina Alešević, Bužim

 

 

 

 

 

IN godišnja nagrada za nainovativnije odgajatelje i odgajateljice, učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice, te stručne saradnike i saradnice, želi prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja. Naredne godine, komisiju za izbor najinovativnijih nastavnika sačinjavaće dobitnici najviših priznanja dodijeljenih 2016. godine.

COI Step by step se zahvaljuje svima koji su se prijavili i učestvovali, ali i svim drugim nastavnicima i nastavnicama koji svojom ljubavlju, entuzijaznom i profesionalnošću svakodnevno mijenjaju svijet i čine ga ljepšim mjestom za svako dijete.

Nastavnici su važni!

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »