“Od diskriminacije do inkluzije i jednakosti u obrazovanju ”

Koalicija “Jednakost za sve” organizuje konferenciju “Od diskriminacije do inkluzije i jednakosti u obrazovanju u Bosni i Hercegovini” koja će se održati u utorak, 30. maja 2017. godine u hotelu Europe u Sarajevu, konferencijska sala 1. Konferencija za medije počinje u 12:00 sati.

Osnovni cilj ove konferencije je da okupi relevantne aktere vladinog i nevladinog sektora, kao I predstavnike međunarodnih organizacija kako bi diskutovali o različitim dimenzijama problema diskriminacije i segregacije u obrazovanju u BiH, ključnim izazovima, postignutim rezultatima i mogućim putevima napretka u ovoj oblasti. Ovo se posebno odnosi na fizičko razdvajanje djece na etničkoj osnovi u školama u BiH i nedovoljne napore vlasti u BiH u osiguravanju inkluzije djece s teškoćama u razvoju u process redovnog školovanja.

Ovaj događaj se organizuje u okviru projekta „Jednakost za sve: Koalicija organizacija civilnog društva protiv diskriminacije“. Projekat implementiraju Mediacentar Sarajevo, Centar za društvena istraživanja Analitika, Prava za sve i Vaša prava BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »