Nova pjesma i spot zeničkog benda Bruhuuhu – “Music”

Kao I za sve prethodne I za ovu pjesmu audio produkcija je realizovana u studiYo Active zeničkog RadiYo Active-a. Ekranizacija spota, odnosno snimanje, montaža I postprodukcija je rađena u periodu juli – august, a kompletnu video produkciju je uradio Duško Kostić, koji inače obnaša funkciju bubnjara u bendu. Režiju spota potpisuju Ernad Bihorac, Duško Kostić & Adis Mehanović.

Glavnu ulogu u spotu tumači poznati glumac Adis Mehanović koji je inače član ansambla Bosanskog narodnog Pozorišta Zenica. Adis je na svoj prepoznatljiv I originalan način odigrao ulogu, što dodatno daje jačinu I samoj pjesmi.

Spotu su izuzev Adisa I članova benda, svoj glumački doprinos dali i Lidija Solo, Ajna Nikontović, Anđela Akrapović, Dario Kustura, Imran Maglajlić, Berina Lušija, Ivona Kukić, Asmir Mahalbašić, Adem Zečak, Dženan Pjanić, Aldin Šehić I Kenan Beganović .

Bruhuuhu su: Ernad Bihorac, Solo Semir, Duško Kostić, Nermin Bihorac, Boris Marković

Bruhuuhu je bend koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno utjecajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzurmiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »