Noć knjige u Buybooku!

26. decembra navršava se 22 godine postojanja Izdavačke kuće Buybook. Tim povodom Buybook tradicionalno organizuje Noć knjige kada je naša sarajevska knjižara u Radićevoj 4 otvorena od 9:00 sati do ponoći. U rođendanskoj Noći knjige prilikom kupovine možete ostvariti cjelodnevni popust na sva Buybookova izdanja od 30 do 90% dok su ostala izdanja snižena od 20 do 70%. Noć knjige je i završni program Decembra u Buybooku tokom kojeg organizujemo niz promocija bh. autora i autorica, a ujedno je i prilika za još jedan susret sa bosnaskohercegovačkim književnicima i književnicama okupljenim na proslavi u 20:00 sati koja je otvorena za sve posjetitelje i posjetiteljice i tokom koje će Buybookovi autori/ce potpisivati knjige.

Iza Izdavačke kuće Buybook je još jedna uspješna poslovna godina. Nekadašnja produkcija od 40 novih izdanja godišnje sada dostiže preko 60 objavljenih knjiga u jednoj godini. Iza nas je još jedan uspješan Internacionalni festival književnosti Bookstan te novootvorena tuzlanska knjižara koja se nalazi u boljem prostoru i istoj lokaciji – Tržnom centru Mercator u Tuzli.

Naši autori/ce su i ove godine osvajali važne književne nagrade. Bojan Krivokapić za roman „Proleće se na put sprema“ dobio je nagradu „Mirko Kovač“ za djela autora do 35 godina. Tanja Stupar Trifunović za knjigu poezije „Razmnožavanje domaćih životinja“ dobila je nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“. Amila Kahrović-Posavljak za roman „Smrtova djeca“ dobila je nagradu koju dodjeljuje američka organizacija „Čuvaj Se“. Društvo pisaca Bosne i Hercegovine je svoju godišnju nagradu dodijelilo pjesniku i Buybookovom autoru Mustafi Zvizdića. Njihova djela uz niz naslova domaćih, regionalnih i svjetskih autora/ica možete pronaći u Buybookovoj ponudi.

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će u Noći knjige biti dostupna izdanja koja uskoro izlaze iz štampe – „Ja mrzim internet“ američkog književnika turskog porijekla Jaretta Kopeka čije objavljivanje je označeno kao književna senzacija i koji je nastao kao rezultat besprijekorno pronicljivog posmatranja savremenog društva i predstavlja litaniju protiv načina na koji čovjek upotrebljava tehnologiju i „Istanbul: Grad, sjećanja“ turskog nobelovca Orhana Pamuka u novom luksuznom izdanju sa preko tristo novih fotografija sada kao „Istanbul na fotografijama“.
U Buybookovoj ponudi možete pronaći i bestselere autor/ica kao što su Khaled Hosseini, Elif Safak, Elena Ferrante, Paulo Coelho, Dan Brown…

Praznični dan s velikim popustima možete iskoristiti i za kupovinu nekih od naših kapitalnih izdanja kao što su „Izabrana djela“ Zuke Džumhura s predgovorom Ive Andrića koja su sačinjena od sedam knjiga, sabran djela Darija Džamonje „Ako ti jave da sam pao…“, knjigu pripovijetki „Iz tame svijeta“ Dževada Karahasana i „Priče za laku noć za djevojčice buntovnice“ – priče o izvanrednim ženama, koju potpisuju Favilli Elena i Cavallo France.
Popuste prilikom kupovine na naša i druga izdanja u Noći knjige možete iskoristiti i u tuzlanskoj i u sarajevskoj knjižari te putem web shopa www.buybook.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »