„Nijedno dijete bez paketića”

Volonteri udruženja “Ruku na srce“ pozivaju sugrađane da skupa sa svojim mališanima posjete štand Udruženja na Dječijem sajmu koji se održava u sarajevskoj Skenderiji, te podrže humanitarni projekat „Nijedno dijete bez paketića” u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

U petak od 13:00h do 18:00h te u subotu i nedjelju od 10:00h do 18:00h, na štandu Udruženja „Ruku na srce“ najmlađi posjetioci Dječijeg sajma imaju priliku družiti se sa volonterima, pokloniti nešto svojim vršnjacima, a djevojčice koje posjete štand mogu dobiti i najljepšu pletenicu.

„Svim posjetiocima našeg štanda na Dječijem sajmu obećavamo dobru zabavu, a posebno maloj raji. Također, svi koji žele na štandu mogu predati i donacije za projekat „Nijedno dijete bez paketića”, u vidu igračaka, slatkiša i školskog pribora“, poručio je Faris Gurda, PR Udruženja “Ruku na srce”.

Iz Udruženja podsjećaju sugrađane da svoje donacije i dalje mogu dostavljati na nekoliko punktova u Sarajevu, sve do 12. decembra 2018. g.:

Radnim danima u periodu od 09:00 do 17:00h: Mevlana caffe na Baščaršiji (ul. Čurčiluk Veliki 24), Udruženje STELEKS na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu (Kampus Univerziteta), te prostorije FK Željezničar (stadion Grbavica) i firme Toner.ba (ul. Hamdije Kreševljakovića 30).

Od ponedjeljka do petka od 08:00 do 18:00h te subotom od 10:00 do 18:00h: Radnja DOBRE VOLJE, Udruženje Pomozi.ba (ul. Dr. Fetaha Bećirbegovića 8).

Subotom u periodu od 10:00 do 12:00h: Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Svaki dan od 09:00 do 22:00h: Dječija igraonica Kinderland, Termalna rivijera Ilidža (ul. Butmirska cesta 18).

Za dodatne informacije o načinima doniranja članove Udruženja možete kontaktirati putem e-maila: rukunasrce@gmail.com, Facebook Fan Page-a Humanitarna organizacija studenata “ Ruku na srce “ ili broja telefona: +38761233233.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »