Nijedno dijete bez paketića 2018

Volonteri humanitarnog udruženja “Ruku na srce” već osmu zimu zaredom, pokreću svoj najveći projekat – „Nijedno dijete bez paketića 2018“. Tim povodom pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da ih podrže i uzmu učešće u ovoj lijepoj priči.

„Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje „Ruku na srce“ nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Tokom prve realizacije projekta, 2010. godine, pripremljeno je i podijeljeno 260 novogodišnjih paketića najmlađima. Protekle zime, ta brojka dostigla je čak 1.750 paketića, koji su podijeljeni mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih sugrađana.

Koliko će mališana biti obradovano ove godine, u najvećoj mjeri zavisi od podrške donatora projekta, kojih je prethodnih godina zaista bilo mnogo. “Vjerujemo da povjerenje koje nam sugrađani ukazuju već godinama, neće izostati ni ovoga puta. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine onoj djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.“, poručio je Faris Gurda, PR Udruženja.

Paketići će i ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja, a u kojoj će uz Djeda Mraza oživjeti mnogi heroji iz bajki. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje se svake godine sa posebnom pažnjom pripremaju samo za njih.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Radnim danima u periodu od 09:00 do 17:00h: Mevlana caffe na Baščaršiji (ul. Čurčiluk Veliki 24), Udruženje STELEKS na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu (Kampus Univerziteta), te prostorije FK Željezničar (stadion Grbavica). Subotom u periodu od 10:00 do 12:00h: Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 12. decembar 2018. godine.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećeg broja telefona: +38761233233, emaila: rukunasrce@gmail.com ili Facebook Fan Page-a Humanitarna organizacija studenata “ Ruku na srce “.

 Udruženje „Ruku na srce“ okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu i šire, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Zajednički cilj njihovog djelovanja je pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama. Za više informacija o aktivnostima Udruženja i mnogim projektima koje sprovode posjetite www.rukunasrce.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »