Ne propustite nastup kvarteta koji je Yoko Ono nazvala “sjajnim bendom”

Igor Lumpert, slovenski saksofonista i kompozitor gotovo dvije decenije uspješno radi u New Yorku, a premijerno u Bosni i Hercegovini predstavlja aktuelni album Eleven koji je snimio sa svojim američkim ansamblom Innertextures.

U okviru turneje, ansambl Innertextures nastupit će u devet evropskih gradova a nakon Graza i bečkog klub Porgy & Bess, u ponedjeljak 10. februara nastupaju u Sarajevu, u Klubu 1, na drugom koncertu ovogodišnje koncertne sezone Grlom u jagode u organizaciji Jazz Festa Sarajevo.

Uz Lumperta koji svira tenor saksofon, u ovom sastavu nastupaju i alt saksofonista Greg Ward i basista Masa Kamaguchi te bubnjar Kenny Grohowski kojeg je publika Jazz Festa imala priliku upoznati na zapaženim nastupima od 2016. do 2018. godine kao člana bendova Asmodeus, Simulacrum, Insurrection, Secret Chiefs 3.

Album Eleven dobio je odlične ocjene publike i kritike koja ga je ocijenila sadržajnim i sofisticiranim. Koncert kvarteta kojeg je Yoko Ono nazvala “sjajnim bendom” počinje u 20.00.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti na dan koncerta u Klubu 1, od 18.00 do 20.00.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »