Najavljeno svečano otvaranje i zatvaranje Bookstan festivala

Međunarodni književni festivali Bookstan zvanično objavio programe koji će otvoriti i zatvoriti ovogodišnje izdanje.

U srijedu, 3. jula , u 21:00 muzičko veče sa Zoranom Predinom svečano će otvoriti festival koji se ove godine održava pod temom “Zarjavele trube” .

„Trube su zagrmile svojom muzikom, / da je razbude, da je razbude. – bez obzira da li ove riječi izgovarate u ritmu ili vam je potpuno nepoznata pjesma grupe Kongres ( izvodi Zoran Predin ), njenim zarđalim trubama, glasnicima iz prošlosti, postavljamo centralna pitanja 9. izdanja Međunarodnog književnog festivala Bookstan: Koji su narativi moćni postali kulturno naslijeđe? Na koji način književni glasovi odzvanjaju vlastitom naraštaju, ali nadilaze duh svog vremena u ideal koji nije sebično, nostalgično vezan za jedno vrijeme i mjesto, već nabijen istinom za generacije koje dolaze? Što je s narativima koji ostaju zatočeni u svojoj generaciji – kakvo značenje imaju izvan nje?”, izvršna direktorica festivala Lamija Milišić.

Upravo će Zoran Predin, slovenački muzičar, pisac, tekstopisac i nekadašnji vođa kultne rok grupe Lačni Franz, pred sarajevskom publikom izvesti neke od najvećih muzičkih hitova.

Festival će svečano biti zatvoren u subotu, 6. jula , u 21 sat u Domu omladine koncertom Damira Imamovića . Ovom prilikom Imamović će predstaviti svoj novi album koji je objavila poznata američka izdavačka kuća Smithsonian Folkways i koji je svojevrsni soundtrack za novu knjigu Aleksandra Hemona, koja će biti predstavljena i na Bookstanu. Damirov bend će činiti Ivana Đurić (violina), Nenad Kovačić (udaraljke) i Ivan Mihajlović (bas). Specijalni gost na koncertu biće lično Aleksandar Hemon . Ulaznice za svečano zatvaranje festivala mogu se kupiti po cijeni od 20 KM u knjižari Buybook od 1. do 6. jula. Uz kupovinu novog Hemonovog romana “Bejturan i ruža” u tom periodu ulaznica je besplatna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »